Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,

...
Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,
Коментари Харесай

Зеленски пристигна на посещение в Дания

Президентът на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога дойде на посещаване в Дания, броени часове откакто беше на посещаване във военновъздушна база в Нидерландия, предадоха международните организации.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11507
Самолетът, с който Зеленски пътува, придружаван от първата дама на Украйна и от хора от екипа му, кацна в датска военновъздушна база в Скидструп, в южната част на страната, съобщи Франс прес.

По-рано през днешния ден Нидерландия и Дания увериха Украйна, че ще ѝ предоставят изтребители Ф-16, когато бъдат изпълнени изискванията за техния трансфер, напомнят организациите.

Преди Нидерландия Зеленски беше през вчерашния ден в Швеция, където засвидетелства интерес и към шведските изтребители " Грипен ", напомнят организациите.

Зеленски разгласи идването си в Дания в известие в " Телеграм ", в което съобщи, че ще беседва с датската премиерка, ще има среща с политически представители и датския монарх.

А преди да дойде в Дания той също по този начин разгласи, отново в Телеграм, че Украйна и Нидерландия да постигнали съглашение за прехвърлянето на Ф-16, съобщи Укринформ.

" Ф-16. Пробив по съглашението. Те ще бъдат в украинското небе ", написа Зеленски. Той благодари на Нидерландия и на всеки, който оказва помощ на Украйна.

" Марк Рюте и  аз постигнахме съглашение по отношение на броя на Ф-16, които ще бъдат трансферирани на Украйна, откакто нашите водачи и инженери преминат своето образование. 42 самолета. И това е единствено началото ", добави Зеленски.

Относно броя Ройтерс напомня, че Нидерландия минава от Ф-16 на модерните Ф-35 и че има налични 42 Ф-16. Ройтерс добавя, че Рюте е декларирал по време на визитата на Зеленски в Нидерландия през днешния ден, че Нидерландия има налични 42 Ф-16 като цяло, само че, че е прекомерно рано да се каже дали всички те ще бъдат дадени на Украйна. Рюте е пояснил, че би трябвало да беседва с интернационалните сътрудници, с цел да реши какъв брой тъкмо самолета Ф-16 ще бъдат дадени на Украйна, добавя Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР